Despre mine

Fotografia mea
Sunt doar un om umil, gata sa salveze lumea de la dezastru!

vineri, 25 decembrie 2009

Craciun

M-am trezit imbelsugat de un parfum al unui brad mult prea scump pentru a-l putea cumpara. Prajiturile frematau intr-o chemare perversa pe masa, imprastiind izul prea bine cunoscut al sarbatorilor. Mama se trezise si ea, si dupa o cafea buna de dimineata, a pus pe masa bunataturile pregatite cu dragoste si cu truda in ultimele zile. Cat de frumos si mai ales feeric.

Insa noi toti am uitat ce inseamna defapt acest craciun. Este o sarbatoare in care se aduna cati mai multi si mananca cat mai bine? Este o sarbatoare, in care se vor umple cupele cu vin pana la refuz? Deseori aud multa lume spunand ca acest craciun este "o sarbatoare a familiei".
Nimic nu poate fi mai gresit. Pentru cei care sarbatoresc craciunul, trebuie sa reamintesc care este semnificatia acestuia. Daca tot aveti pretentia de a fi vazuti ca crestini, macar sa stiti despre ce e vorba.

E vorba despre un baietel mic, care s-a nascut acu' 2 milenii, despre care se spune ca e fiul lui D-zeu, trimis pentru a ne ierta noua pacatele, trecand el ca tap ispasitor. Nasterea lui, binenteles fiind importanta in credinta crestina, a ajuns o sarbatoare, pe care noi o numim Craciun. Nu ma intereseaza ca se trage din sarbatoarea romanilor Saturnalia si ce o fi simbolizat pe atunci. Important este ca acum asta inseamna si asta se sarbatoreste de craciun, nu taierea porcului.

Stimati concetateni, astfel va reamintesc ca, pentru cei care sunteti crestini, amintitiva ca ziua in care sarbatoriti nasterea unui copil al d-voastra, nu este o ocazie de a petrece timpul cu familia, sau o ocazie de a va indopa cu prajituri si de a merge din casa in casa cantand si beand pe gratis, ci este doar ziua de nastere a copilului, pe care il cinstiti cu cu aceasta ocazie.
Astfel sa faceti si de craciun.

2 comentarii:

  1. Pai tocmai. Mai demult, craciunul insemna sarbatorirea nasterii lui iisus.

    Mai ne-demult insemna o ocazie sate duci cu colinda.
    Mai alaltaieri insemna o ocazie sa te vezi cu neamurile, iar aseara insemna un prilej bun pt a te distra prin imbatare.

    Daca iisus vrea sa il sarbatorim, sa tzina trendu, sa dea de baut ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Vlad Ardelean. Stiti ca parerea d-voastra este aproape in totalitate si a mea. Eu vorbeam insa pentru acele persoane care se dau drept sfinte, care o sa ajunga pe peretii bisericilor pentru ca au curatat o ceapa si nu au plans. Ei, care se dau drept crestini, ar trebui macar sa aiba un minim manifest in acest sens. Pentru acei oameni se aplica exact inversul a ceea ce ati spus: Ei trebe sa tina trendu' cu Iisus!

    RăspundețiȘtergere