Despre mine

Fotografia mea
Sunt doar un om umil, gata sa salveze lumea de la dezastru!

miercuri, 23 decembrie 2009

(Aproape) Ca la 20 de ani!

Din cate puteti observa, dupa 20 de ani de la caderea "imperiului Ceasca", conducerea tarii se comporta exact ca la 20 de ani, cum cantau cei de la Voltaj: "fara griji si fara bani".
Cine poate sa imi dea motive bune pentru care as putea sa am incredere in acest guvern? Berceanu la transporturi? Haideti mai baieti mai. Dar cum se poate asa ceva? Adica il puneti exact pe acelasi om, care acum cateva zile, poate o saptamana, lasa sa inghete cetateni romani afara pe strada, inzapeziti, sub pretextul ca daca trimitea masini de interventie, ar fi trimis alti oameni la moarte? Puteti crede acest lucru? Voi nu puteti vedea ca omu' asta a dat gres, exact in titulatura pe care o poarta, adica de ministru de transporturi si infrastructura?

Udrea? Tot respectul Base'. Poate ca trofeu personal merita mentionat. Ministrul dezvoltarii si turismului. Ah, e vorba cumva de turism electoral? Cred ca de aceea detine doamna Udrea acest post, de atata timp, si nu din cauza competentelor de care a dat dovada pe durata intregii executari a functiei bine-meritate. Scuzati-mi acum limbajul, dar care a fost faza cu radio-ul? Tanti asta a sunat la un post de radio si a spus ca nu e EA? Nu inteleg in primul rand motivatia care te-ar duce la un astfel de gest; si a spus cumva ca e o 'fana' al doamnei Udrea? Doamna Udrea, daca nu va supara ca va intreb, de cand are un ministru fani? Haideti ca sustinator sau grup de interes mai merge, dar fan? Va credeti vedeta doamna Udrea, sau nu ati inteles exact termenul 'fan'? Exista un site, destul de dragut, www.dexonline.ro.
Si cum luna razbatea prin apa cerului adanc,
Asa-mi razbat si mie vorbele Udrei si plang
Deoarece adevarul e trist. E ca un vis.
Acesta e guvernul pe care ni la-ti promis?

Da. Ministrul apararii, Oprea. Era demult o dorinta arzatoare de a mea de a vedea, bine se vede oricum, dar sa se vada fara perdeaua bunului simt jucat actoriceste, ca mafia face parte din guvern. Mai Mircea Badea ... zi-i tu ma, tu, ca tu le sti. Aminteste-i ce zicea in 2004.
Nu este asta o problema. Omul se poate schimba, oricare dintre ei. Dar aceasta numire cred ca avea nevoie de o justificare, pentru ca omul de rand, adica eu care mai stau la bordura, rod o "seminta" si rad de prestatia teatrului local, sa stiu ca nu a fost numit un mafiot, sau un cap al mafiei in randul guvernului, mai ales pe postul de ministru al apararii. Cum adica? Domnu' mafiot are la manuta lui armata? Ma rog, de ce nu! Probabil ca are ceva afaceri de genul familiei Bush, si trebuie sa vinda armament. Si de unde va cumpara Romania armament? EXACT!!

Plictiseala ma face sa ma opresc aici. Deci, ca o concluzie, pentru cine au murit acei oameni acum 20 de ani? Pentru ce?
Daca e sa ma iau dupa ce imi dicteaza inima, e clar: pentru ca noi sa avem drepturile pe care ei nu le-au avut. Pentru ca noi sa nu ne luptam zilnic pentru "un colt de pita". Pentru a avea circularea libera a informatiei (ceea ce, din cate se aude, nu prea mai exista). Au luptat, pentru, hai sa o spun pe "sleau", pentru viata. Ceea ce a fost inainte nu a fost viata, ci un chin continuu, o existenta aproape in antimaterie, unde domneau frica, foamea, instabilitatea si lipsa eticii si a simtului civic.
Daca e sa ma iau insa dupa ceea ce se infaptuieste astazi in "tarishoara", spuneti-mi voi pentru ce au murit! Pentru acest guvern, care pentru mine nu are alt rol decat unul ilar? Pentru instaurarea unui regim, care seamana foarte bine cu acela contra care au luptat (cu micile diferente binenteles: nu mai stam acum ore sa ne luam portia de lapte. Hhhhhhhmmmm; dar cu ce sa cumpar laptele?)?
Lipsa aceasta de respect pentru acei oameni ma socheaza. Vorbesc sincer, spunand aceste lucruri. Daca un asemenea sacrificiu pentru ei, nu inseamna nimic, ce-i va face oare sa se schimbe? La ce inaltime se afla sensibilitatea lor morala? Si mai important: de ce sunt ei in stare?

Probabil ca acest subiect va mai fi discutat si in viitor. Momentan insa sper ca socul care ne face sa vibram din toate incheieturile emotive si rationale, sa ne faca sa ne trezim la realitate si sa ajungem la concluzia ca ceva trebuie schimbat, si ca noi trebuie sa schimbam acest lucru.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu